Prekių katalogas

Ekologiškos Bulgur kruopos, Du Medu 500 gr.*

  • Ekologiškos Bulgur kruopos, Du Medu 500 gr.*

    315 su PVM
    Šią prekę turime sandėlyje.
    Į krepšelį 
    Gamintojas
    Du Medu
    Kilmės šalis
    Žr.ant pakuotės
    Tiekėjas
    Žr.ant pakuotės
  • Kilmės šalis: Turkija
    Ekologiška prekė: Taip

    Svoris: 500 gr.

     

    Sertifikuota pagal LT-EKO-001 

    Bulgur - iš kviečių grūdų pagamintos kruopos, labai populiarios Šiaurės Afrikoje, Artimuosiuose Rytuose ir Vidurio Azijoje. Kruopos ruošiamos verdant kviečių grūdus vandenyje ir vėliau juos džiovinant. Tokiu būdu kviečio grūdo vidus tampa stiklo kietumo! Po to kviečiai sudrėkinami, kad suminkštėtų sėlenys - išorinis grūdo sluoksnis. Grūdai tuomet malami taip, kad atsiskirtų sėlenys ir grūdo gemalas, o grūdo endosperma subyrėtų į stambokas kruopas. Gautas rezultatas yra maistinga kviečių forma, kuri gali būti saugoma labai ilgai, o išverda palyginus labai greitai - bulgur.Stambios bulgur kruopos yra naudojamos kaip ryžiai ar kuskusas: virtos vandenyje ar garuose tinka bet kokiam skystam patiekalui, plovams, troškiniams ar salotoms, kepinių įdarams, o smulkios bulgur kruopos tinka ruošti vegetariniams maltinukams, kotletams, košėms ar saldiems pudingams. Paruoštos bulgur kruopos yra riešutų skonio, ilgiau kramtomos, pagal maistingumą turtingesnės už ryžius ar kuskusą, turi daugiau maistinių skaidulų, baltymų, vitaminų ir mineralų: sudėtyje yra daug kalcio, fosforo, geležies.

    100g. produkto energetinė ir maistinė vertė: 1576 kJ/342 kcal; riebalai - 1,3 g, iš kurių sočiųjų riebalų rugščių - 0,2 g; angliavandeniai - 63,4 g, iš kurių cukrų - 0,4 g; baltymai - 12,3 g, druska - 0,04 g.

    Laikymo sąlygos: +6…+23 °C temperatūroje

    Alergenai: kviečiai

    Ne ES žemės ūkis