Prekių katalogas

EKO Mangoldai jauni (lapiniai burokėliai), 100 gr.*

  • EKO Mangoldai jauni (lapiniai burokėliai), 100 gr.*

    150 su PVM
    Šią prekę turime sandėlyje.
    Į krepšelį 
    Gamintojas
    Leonpolio Dvaro Kooperatyvas
  • Kilmės šalis: Lietuva
    Svoris: 100 gr.

    Spalvinė rūšis: Žalia, Geltona.

    *Sertifikuota pagal LT-EKO-001

    LAPINIAI BUROKĖLIAI - kitaip MANGOLDAI

    Mangoldai labai maistingi ir šia savybe lenkia burokėlius. Lapuose ir lapkočiuose gausu karotino, ypač daug vitamino C, B1, B2, A, retai sutinkamo vitamino K, kalcio, fosforo, geležies, kitų mineralinių medžiagų, baltymų, cukraus, įvairių mikroelementų, ląstelienos. Dėl to šias daržoves medikai rekomenduoja kaip gerą profilaktinę priemonę nuo vėžio. Lapiniai burokėliai netirština kraujo.
    Mangoldai lengvai virškinami, juose mažai angliavandenių.

    Maistui tinkami ne tik lapai, bet ir kotai. Jie skoniu primena špinatus ir riešutus. Iš šių daržovių verdamos sriubos, ruošiamos salotos, troškiniai, padažai, apkepai. Į lapus vyniojama mėsa, žuvis. Juos galima konservuoti žiemai kartu su rūgštynėmis. Jie pagerina patiekalo skonį ir pagausina vertingų medžiagų. Stambūs ir sultingi lapkočiai vartojami kaip kaliaropės, lapai kaip špinatai.

    Lapiniai burokėliai turėtų būti mėgstami žmonių, besilaikančių dietos – ląstelienos juose daugiau nei rūgštynėse, salotose ar špinatuose, tačiau šių burokėlių ląsteliena užima pirmąją vietą dėl savo neutralizuojamojo poveikio (mažiausiai kalorijų).